Träningsväskor

 

Ultimata guiden för träningsväskor

Att köpa träningsväska låter kanske enkelt – men det finns ett punkter som kan vara bra att tänka på i jakten på rätt modell. Häng med i vår väsk-guide för att se vilken träningsväska som passar bäst för dig och din träning.

 
shutterstock_546248974


Vad är det viktigaste att tänka på när jag väljer träningsväska?

 • Utgå alltid från din egen vardag när du köper träningsväska. Behöver du plats för handduk, ombyte och matlådor för dagen kräver väskan lite mer av dig än om du bara vill slänga ner ett par skor och vattenflaska på väg till gymmet.
 • Välj en träningsväska i tåligt funktionsmaterial. Det innebär att även om du lägger ner en blöt handduk eller spiller proteinshake så blir den inte förstörd. För dig som vill ha en stabil väska kan det vara bra med en förstärkt botten som håller formen på väskan.
 • En detalj som många glömmer bort när de köper träningsväska är axelremmarna och handtagen. Se till att de är sköna och inte skaver in i huden
 • Tänk på att vanliga handväskor inte är anpassade för dagligt slitage som blöta träningskläder. Välj hellre en riktig träningsväska till och från träningen.
 • Ska du springa till jobbet? Då kan en löparväska vara en god idé. Passformen är det allra viktigaste att tänka på, armarna ska kunna pendla fritt utan att begränsas av väskan.

Rätt väska för rätt tillfälle

 • Klassisk tränings-bag:
  Den vanligaste typen av träningsväska är den klassiska tränings-bagen. Den har ofta en lång axelrem som går att justera, är tillverkad i bra funktionsmaterial och har praktiska fack för träningsskor och tillbehör. Rymmer mycket och finns i oändligt antal varianter.
 • Ryggsäck:
  En ryggsäck i funktionsmaterial är perfekt för dig som vill ha händerna fria på väg till träningen. Fördelen med den klassiska ryggsäcksmodellen är att den fördelar vikten jämt vilket är skonsamt för rygg och axlar. Med denna modell blir det enkelt att få in vardagsmotion med promenader till och från skola eller jobb.
 • Bästa väskan för löpning
  Just nu är det hetare än någonsin med transport-löpning. Med transport-löpning menas det att du springer för att ta dig från punkt A till punkt B – ofta hemifrån till jobbet.Viktigt att tänka på här är att du väljer utifrån passform. Väskan ska formas efter kroppen, och ha mjuka remmar så att armarna kan pendla fritt under löpturen. Testa utanpå dina träningskläder när du väljer modell. För löpning som träningspass är löparbälte ett bra val. Denna typ av väska ser ut som ett brett elastiskt bälte och ska sitta bekvämt på höften (i höjd med tightsens kant). I den finns plats för mobil, nycklar och kort.