Träningskläder för yoga

Träningskläder för yoga

Yoga som träningsform har funnits länge, men den senaste tiden har den fullkomligt exploderat i popularitet i vårt stressade samhälle. Och det är inte så konstigt. Yoga som träningsform utmanar både kropp och själ och finns i så många varianter att alla kan hitta något som passar.  När det handlar om träningskläder anpassade för yoga finns det en del saker som är bra att tänka på. Här har vi samlat våra tips för att hitta de bästa träningskläder när du ska yoga.

 • Välj kläder som sitter lagom 
  Lagom är nyckelordet. Tights som sitter mjukt men inte halkar ner, och en överdel som inte halkar upp i de olika övningarna. Tänk på att kroppen kommer befinna sig i många olika positioner, då vill du att kläderna ska sitta följsamt mot kroppen. I en yoga-sal har de flesta kläder som sitter lite lösare – vilket oftast går i ton med den känsla av avslappning och närvaro som man vill känna under yoga.
 • Ha med dig mjuka och varma överdragskläder
  Efter ett yogapass ingår oftast en stunds avslappning. Då kan det vara skönt att dra på sig ett värmande lager för att behålla känslan av välmående efter passet.
 • Vilka kläder ska jag använda för bikram-yoga?
  Bikram-yoga eller yoga i varma studior har blivit populärt på den senaste tiden. Välj shorts eller korta tights och en sval överdel (sport-bh eller överdel som transporterar fukt ordentligt).
 • Yoga barfota
  Under yogapass är man oftast barfota för att få ett så bra grepp som möjligt om mattan. Du behöver alltså inte tänka på att använda någon speciell typ av skor för yoga.
 • shutterstock_553113235