Välj rätt material

BÄSTA MATERIALET I TRÄNINGSKLÄDER

Numera är det standard att nämna funktionsmaterial när man talar om träningskläder.  Till skillnad från de kläder du har till vardags bör de perfekta träningskläderna vara i tåligt material som klarar att användas ordentligt. Bra funktionsmaterial som gör sitt jobb hjälper dig under träningspasset genom att det andas, håller kroppen torr och transporterar bort svett. När kläder blir blöta blir de nämligen kalla – och det är något vi vill undvika under träningspass.  Det kan därför vara bra att se över vilka material du använder i dina träningskläder – speciellt om du använder bomull i dina träningskläder.

Många glömmer bort strumpor och underkläder, men det är precis samma princip som gäller där eftersom de plaggen ligger närmast kroppen. Unna dig själv det bästa materialet i träningskläder och märk vilken skillnad det gör för din träning

Tänk på att:

  1. Bomull i träningskläder är oftast ingen bra idé eftersom det är ett material som absorberar och binder fukt.
  2. Träningskläder har en uppgift; att hålla dig torr. Med funktionsmaterial menas material som transporterar bort fukten från huden till yttre lagret av träningsplagget.
  3. Tvätta inte träningskläder med sköljmedel, det förstör nämligen plaggets förmåga att transportera bort fukt.

Utbudet av träningskläder har aldrig varit så stort som idag – men vad är viktigast att tänka på när det är dags att investera i nya träningskläder? Tänk på att de bästa träningskläderna är de som passar dig och din träning – så fundera alltid på vad du har tänkt använda kläderna till.

Ett tips från oss är: dyrt är inte alltid bäst. Massor av varumärken har billiga träningskläder i funktionsmaterial med superbra passform och bra hållbarhet. De billigare kedjorna är dessutom väldigt bra på att uppdatera sina kollektioner med snygga träningskläder som träningslinnen eller överdragströjor, i bra material och till riktigt bra pris.

Självklart finns det även träningskläder som är värda att lägga lite extra pengar på. De bästa träningsskorna är anpassade efter ditt löparsteg och de bästa träningstightsen är de som är anpassade efter din kroppsform. Klicka gärna in på våra kategorier ovan för att hitta våra tips för att hitta de bästa träningskläderna för dig.

 

shutterstock_499280881