Träningskläder för höst och vår

Träningskläder för höst och vår

Träning under höst och vår kan vara lite speciellt. En höstdag kan vara nära nollgradigt likväl som en härlig högsommardag i september. En vårdag kan vara allt från solens första strålar i mars till härlig värme i maj. När det handlar om att välja kläder för höstträning och vårträning utomhus är det därför bra att vara beredd på allt från sommarvärme till vintertemperaturer.

Att tänka på när vädret är ”mittemellan”:

 • Anpassa alltid kläderna efter dagens väder.
  Om du tänker dig att du på vintern använder 3 lager, kan det under vår och höst räcka med tights, tröja och jacka på överkroppen samt en mössa och vantar när det börjar bli kallt. Har du redan 3 lager som du brukar använda på hösten kan det räcka med att investera i en tunnare vårjacka som du använder ovanpå långärmad eller linne, beroende på temperatur.
 • Investera i en bra träningsmössa
  En riktig träningsmössa är ett riktigt bra köp när man bor i ett omväxlande klimat. En träningsmössa skiljer sig från vanliga mössor eftersom de transporterar fukt och håller huvudet varmt. Den bästa träningsmössan är oftast i riktigt tunt funktionstyg, vilket gör att den knappt känns på huvudet.
 • Att tänka på när det gäller träningsvantar
  Precis som med träningsmössan är träningsvantar en bra investering, speciellt under höstmornar när luften börjar bli krispig. En smidig variant är vantar med borstad insida som håller värmen uppe, men som samtidigt andas för att hålla händerna torra och fräscha när kroppens temperatur går upp under passet.
 • Välj rätt träningsskor
  Köp ett skor som är särskilt anpassade för utomhusträning. Med höst och vår kommer slask och grusig mark som sliter på skorna och kräver att de är av kvalitet som anpassats för utomhusbruk.

shutterstock_552616222-1