Träningskläder för sommaren

Träningskläder för sommaren

Sommar, sol och utomhusträning. De fantastiska sommarmånaderna är som gjorda för att träna utomhus. Sommaren ställer inte lika stora krav på träningskläder som övriga året.

 • Välj kläder som transporterar fukt
  Ett linne och tights eller shorts räcker oftast när det är varmt ute. Under sommaren är det särskilt viktigt med plagg som transporterar fukt eftersom man börjar svettas betydligt snabbare än under kalla årstider.
 • Glöm inte solskyddsfaktor och keps
  Det är lätt att glömma bort den starka solen när man är fokuserad under ett träningspass. Glöm inte bort att smörja in dig så slipper du en obehaglig överraskning när du kommer hem efter träningen.
 • Välj bra strumpor
  Är det varmt ute blir man varm snabbare, och blir fötterna varma snabbare gäller det att man har passande strumpor för träningspasset. Varma bomullsstrumpor kan orsaka ordentliga skavsår, så se till att välja träningsstrumpor i funktionsmaterial istället.
 • Vatten, vatten och vatten
  Det här handlar inte om träningskläder; men glöm inte bort att ta hand om kroppen på bästa möjliga sätt under sommaren. Drick ordentligt med vatten efter passet så att du tar igen vätskenivån. Tränar du utomlands under riktigt heta högsommardagar är detta otroligt viktigt.

shutterstock_269025776